Aller Media, Oslo, Norway

  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
  • AllerMedia Reception Oslo Norway
"We wanted to make an impression that would give movement and energy."
Vibeke Christiansen, Administration Manager.
 
The Aller building is the new headquarters of Aller Media in Oslo, covering almost 11,000 m2. In addition to Aller Media, the building also houses Redink, Sol and Dagbladet. For the new reception of the magnificent new building Aller was looking for a practical yet decorative feature. The ideal solution would be something to impress anyone entering the lobby. Representatives from Aller Media preferred customers and employees being given a low-key but dynamic impression as they entered the building. They wanted to make an impression that would give movement and energy. What's more, the materials used in the reception were mainly stone and concrete, which create a real need for acoustic damping. After a visit to
ISS Copenhagen, that had installed luminous textile, Aller Media decided this was the innovation they were looking for. The lumin
ous textile surface measures in total 9 x 4.2 meters which covers almost one entire wall. The surface displays dynamic videos and - in this case importantly - provides good acoustics. 
 

 

Client
Aller Media AS
Designer
Aller Media AS